Vi håper på et kull i løpet av 2023


Er du/dere interessert i valp fra Bernerberries sender dere en mail der dere forteller litt om dere selv. Jeg kan aldri på forhånd si hvem som får valp, det er noe jeg bestemmer meg for etter at valpene er født. Som mange andre oppdrettere har jeg lang liste med potensielle valpekjøpere. "Først-til-møllen" praktiserer jeg ikke.

Tisper og hanner som jeg bruker i avl er nøye vurder både i forhold til atferd, helse og utseende. Jeg synes det er viktig å tenke helhet. Det hjelper lite med en vakker hund om den ikke har god helse. Noen garanti for frisk hund kan jeg imidlertid ikke gi. Det kan ingen. Her er det mye som spiller inn, men jeg gjør mitt ytterste for å avle frem friske hunder. Ta gjerne kontakt for en uforpliktende prat. (Send helst en mail først)

Mine forventninger til valpekjøpere er at hunden blir behandlet med respekt, og ikke glem at hunden har instinkter som må ivaretas for at den skal få et så godt liv som mulig. Det kreves også at dere følger de, til enhver tid, gjeldende lover og retningslinjer for hundehold.

Mine valpekjøpere kan selvfølgelig ta kontakt med meg, når det skulle være, for hjelp og/eller støtte i forhold til hunden. Jeg har kunnskaper til å kunne hjelpe med både oppdragelse/trening og daglig stell av hunden. Ønsker du å delta på utstilling hjelper jeg gjerne til, og kan være tilstede om det ikke er for langt unna. Det er ingen krav om utstilling.

Det er et krav at hunden skal røntges for HD og AD ved 12-18 måneders alder. Dette er viktig for deg i forhold til å vite om du trenger å ta noen hensyn til aktiviteter, og viktig for meg i forhold til videre avl av brukte linjer.

Når hentedato kommer har våre valper fått de ormekurer og vaksiner som kreves, blitt ID-merket og har fersk helseattest fra veterinær. Valpene er registrert i NKK og vi går gjennom, og undertegner kjøpsavtale. Det følger også med en startpakke med samme fòrtype som valpen er kjent med, samt mye skriftlig informasjon og råd om det å har valp/hund.

Valpekjøpere får hilse på valpene tidligst når valpene er 4 uker gamle, og valpene drar til sine nye hjem tidligst ved 9-ukers alder. Ikke tildligere.